Begravning

Att förlora en nära anhörig, vän eller kollega är tungt. Vi vet och har alla varit där. Men sorgen är olika för var och en. Ingen annan kan känna dina känslor. Vi kan hjälpa dig att försöka förmedla det du känner med hjälp av blommor. Det är ett fint sätt att uttrycka vad man känner. För oss har blommorna en självklar del i ett sista avsked. Det finns lite olika varianter och alla går utmärkt att beställa direkt i din blomsterbutik.

Kistdekoration eller urndekoration
Närmast anhöriga väljer vilka blommor som kistan eller urnan ska dekoreras med. Ibland väljer man även att ha med ett fotografi och något eller några ljus. Ibland vill man ha mer blommor och då kan man placera en dekoration eller en bukett även framför kistan.

Handblomma eller handbukett
Det är en liten blomma som du själv väljer. Det är en personlig blomma som du bestämmer själv. Du håller den i handen under ceremonin och tar med den fram till kistan/urnan eller ut till graven och placerar den i samband med ditt avsked. Ibland är det en enkel ros, ibland med en grön kvist till. Ibland vill man ha ett par, tre blommor bundna som en liten bukett.

Kondoleansblomma
När någon man känner har gått bort eller man känner någon som förlorat en nära kan man vilja skicka hem blommor till de närmast anhöriga. Detta kallas för kondoleansblomma och är ett sätt att visa deltagande.

Skicka blommor till begravning
Oavsett om du ska gå på en begravning eller inte kanske du vill hedra den bortgångne genom att skicka en blomma till begravningen eller ceremonin. Det finns då en mängd olika varianter. Allt ifrån en enkel bukett med ett kort fäst vid blommorna, till olika dekorationer och kransar med kort eller handtextade band. På kortet eller bandet skriver vi den text du vill framföra som sista hälsning.
Ibland väljer man att låta göra blommorna i ceremonins färger. Ibland vill man med färgerna symbolisera en förening, ett lands flagga eller ett sport-lag. Vi hjälper dig med dina funderingar. 

Varmt välkomna att höra av er till oss så hjälper vi er.